Gezien de steeds wisselende opgelegde maatregelen i.v.m. het Coronavirus, maken we alleen een korte termijn planning. Uiteraard kan je je wel aanmelden voor een privéles, ook voor hondensporten.WORDT VERPLAATST !!!: workshop Rally-Obedience nieuwe stijl

Begin dit jaar is de Rally-Obedience-sport een nieuwe leven ingeblazen. Naast de oude vertrouwde bordjes zijn er nieuwe bordjes bijgekomen met onderdelen uit de behendigheid, dogdance en gehoorzaamheid.

Wil je meer weten over deze leuke uitbreiding van de sport, doe dan mee aan de workshop! Toegevoegd is bijvoorbeeld het rechts volgen, de hond op afstand een oefening laten doen, de hond tussen de benen laten slalommen, de hond een rondje om zijn as laten draaien en wissels uit de behendigheid. Voor de volledigheid: bij Rally-Obedience loop je al volgend met je hond een parcours waarbij er op de bordjes diverse opdrachten staan. Het is uiteraard de bedoeling om de oefeningen foutloos uit te voeren. Om mee te kunnen doen aan de workshop, is het handig dat je hond al kan volgen, zitten en liggen.

De locatie is Leek (Groningen). De workshop vindt buiten plaats.

De kosten zijn € 35,- per combinatie. Dit is inclusief catering en een hand-out. Deelnemers zonder hond zijn ook welkom, de kosten zijn dan € 15,-.

Aan de workshop kunnen maximaal 8 combinaties meedoen.WORDT VERPLAATST: workshop Clickertraining

Tijdens de workshop leer je wat het werken met de clicker inhoudt en op welke manieren je clicker kunt inzetten.

Het eerste gedeelte bestaat uit theorie en we gaan daarnaast elkaar ‘clickeren’. Door zelf te ervaren hoe belangrijk elke aanwijzing is van de handler, kun je na deze oefeningen je hond ook beter begeleiden. Tijdens het tweede gedeelte gaan we met de honden aan de slag. We gaan de hond eerst leren wat het klik-geluidje betekent en daarna we gaan de clicker gebruiken om de hond nieuwe dingen aan te leren.

Praktisch:
* Neem een tentje, bench of kleedje mee waar de hond rustig kan wachten. Indien je vlakbij woont, kun je wellicht ook iemand vragen die de hond om 11.00 uur komt brengen.
* De workshop is inclusief clicker, neem zelf wel heel veel kleine voertjes mee.
* Honden kunnen deelnemen vanaf 4 maanden. 
* Er is geen leeftijdsgrens van de handler. Wanneer een kind woorden als conditioneren begrijpt (na uitleg), dan zijn ze van harte welkom.
* De workshop begint om 10.00 uur. Het eerste gedeelte is zonder hond. Het tweede gedeelte begint om 11 uur. De workshop duurt tot ongeveer 12.00 uur. Dit hangt er mede vanaf hoe lang de honden het volhouden.

Kosten:
* De kosten zijn € 35,-. Dit is inclusief clicker (die je mee naar huis mag nemen ) en catering.

De workshop gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen